Schoolprofilering

Iedereen is anders, iedereen is welkom! 

Lezen, lezen, lezen

Kraaienestleerlingen lezen over het algemeen veel en erg graag. Of dat nu komt door onze uitgebreide bibliotheek die tot de top van schoolbibliotheken in Nederland behoort, of door het enthousiasme van de biebhouders en leerkrachten? Het technisch leesniveau scoort in ieder geval een dikke acht. 

Samenwerken

Elkaar helpen, iets voor een ander betekenen, het wordt op ’t Kraaienest met de paplepel ingegoten. Achtstegroepers lezen de kleuters voor, leerlingen schrijven samen teksten voor de nieuwsbrief, maar ook bij akkefietjes tussen de leerlingen onderling worden bovenbouwleerlingen als mediator ingezet. Daar zijn ze in getraind tijdens de lessen van de Vreedzame school, en dat kunnen ze als de beste.

De kracht van cultuur

Poëzie, muziek, cultureel erfgoed, museumbezoeken, beeldende vorming, vanaf groep 1 volgen de leerlingen een uitgebreid en doordacht cultureel programma. Onbewust voelen zij aan dat dit hun creativiteit aanwakkert. Dat besef geeft hen zelfvertrouwen, het maak het sociaal en oplossingsgericht

Aandacht voor uitblinkers

Uitblinkers heb je overal, dus ook op ’t Kraaienest. Voor deze (meer- en hoogbegaafde) leerlingen is er de plusklas. Een speciaal hiertoe opgeleide talentbegeleider biedt deze ‘snelle’ leerlingen een uitdagend onderwijsprogramma in het juiste tempo. 

Je kunt ook in sport uitblinken, of als mediator, of tijdens de muzieklessen die op ’t Kraaienest door professionals van het Centrum voor de Kunsten worden verzorgd. Daar zijn we alert op. We stimuleren de ontwikkeling van welk talent dan ook. Zowel binnen als buiten de school.

Zaaien en oogsten

’t Kraaienest hecht aan alles wat groeit en bloeit. Of dat nu leerlingen, het team of de natuur betreft, is om het even. In onze mega-moestuin ervaren leerlingen wat er allemaal komt kijken bij planten, zaaien en oogsten. En oogsten doen ze, op alle gebieden!

Continurooster

’t Kraaienest volgt een continurooster. Alle leerlingen blijven tussen de middag op school, eten samen en spelen daarna samen buiten.

Schooltijden

08.30 – 14.15 (woensdag tot 12.15)

Doorgaande lijn van 0 t/m 12 jaar

De school werkt samen met Welschap Heemskerk, zodat kinderopvang gerealiseerd wordt voor kinderen van 0-12 jaar. Kinderdagverbijf (per 01-09-2020), Peuteropvang, Tussenschoolse Opvang en BSO onder 1 dak!
U kunt uw kind aanmelden via: https://www.welschapkinderopvang.nl/ of bellen naar 0251-731731.
Samen kunnen opgroeien, spelen en leren in een stabiel warm nest. Dat is waar ’t Kraaienest voor staat! Welschap biedt 30 jaar ervaring, oog en oor voor kinderen en ouders, kwaliteiit van personeel en locaties.

Altijd welkom

U bent altijd van harte welkom om een kijkje te nemen in de school. U kunt hiervoor contact opnemen met de schoolleider Anita van der Eng (anita.vandereng@opoijmond.nl/0251-223467).