Schoolprofilering

Iedereen is anders, iedereen is welkom! 

Lezen, lezen, lezen

Kraaienestleerlingen lezen over het algemeen veel en erg graag. Of dat nu komt door onze uitgebreide bibliotheek die tot de top van schoolbibliotheken in Nederland behoort, of door het enthousiasme van de biebhouders en leerkrachten? Het technisch leesniveau scoort in ieder geval een dikke acht. 

Samenwerken

Elkaar helpen, iets voor een ander betekenen, het wordt op ’t Kraaienest met de paplepel ingegoten. Achtstegroepers lezen de kleuters voor, leerlingen schrijven samen teksten voor de nieuwsbrief, maar ook bij akkefietjes tussen de leerlingen onderling worden bovenbouwleerlingen als mediator ingezet. Daar zijn ze in getraind tijdens de lessen van de Vreedzame school, en dat kunnen ze als de beste. In de grote pauze zetten we alle zeilen bij om de kinderen een plezierig half uurtje te bezorgen. Dat lukt met medewerking van kinderen, ouders en leerkrachten.

De kracht van cultuur

Poëzie, muziek, cultureel erfgoed, museumbezoeken, beeldende vorming, vanaf groep 1 laven de leerlingen zich aan een uitgebreid en doordacht cultureel programma. Onbewust voelen zij aan dat dit hun creativiteit aanwakkert. Dat besef geeft hen zelfvertrouwen, het maak het sociaal en oplossingsgericht Reken maar dat zulke vaardigheden een leven lang van pas komen. 

Aandacht voor uitblinkers

Uitblinkers heb je overal, dus ook op ’t Kraaienest. Voor deze (meer- en hoogbegaafde) leerlingen is er de plusklas. Een speciaal hiertoe opgeleide talentbegeleider biedt deze ‘snelle’ leerlingen een uitdagend onderwijsprogramma in het juiste tempo. 

Je kunt ook in sport uitblinken, of als mediator, of tijdens de muzieklessen die op ’t Kraaienest door professionals van het Centrum voor de Kunsten worden verzorgd. Daar zijn we alert op. We stimuleren de ontwikkeling van welk talent dan ook. Zowel binnen als buiten de school.

Zaaien en oogsten

’t Kraaienest hecht aan alles wat groeit en bloeit. Of dat nu leerlingen, het team of de natuur betreft, is om het even. In onze mega-moestuin ervaren leerlingen wat er allemaal komt kijken bij planten, zaaien en oogsten. En oogsten doen ze, op alle gebieden!

Continurooster

’t Kraaienest volgt een continurooster. Alle leerlingen blijven tussen de middag op school, eten samen en spelen daarna samen een half uur buiten. Ouders zijn welkom tijdens het buitenspelen. 

Schooltijden

08.30 – 14.15 (woensdag tot 12.15)\

Doorgaande leerlijn vanaf peutercentrum Ahoy

We prijzen ons gelukkig met peuterspeelzaal Ahoy, die onder hetzelfde dak is gehuisvest. Da maakt het voor peuters een stuk makkelijker om de stap  naar de basisschool te maken. Ze zijn immers al gewend aan de locatie, de leerkrachten en de ‘grote kinderen’. Bovendien stelt het ons in staat om de leerlijn al vanaf tweejarige leeftijd in te zetten. En dat werkt! 

Altijd welkom

Jaarlijks organiseren wij een Open Huis waarin ouders vrijblijvend kennis kunnen maken met ons unieke onderwijsprogramma en de prettige sfeer op school. Maar u bent natuurlijk het hele schooljaar door van harte welkom. Bel 0251-223467 en maak een afspraak om die sfeer te proeven.